“Mijn werk is pas gedaan wanneer jij de ingekochte producten probleemloos kunt inzetten”

De Inkoopconcurrent helpt je met:

het vinden en selecteren van geschikte leveranciers
kwaliteitscontroles op papier of op locatie
inperken van het aantal leveranciers door audits

Samen werken aan een optimaal inkoopproces

Als inkoopspecialist lever ik maatwerk. Jouw uitdagingen, wensen en eisen zijn hierbij het uitgangspunt. In grote lijnen doorlopen we de volgende fases om tot een goed eindresultaat te komen:

Criteria opstellen

We bespreken welke uitdagingen je tegenkomt tijdens het inkoopproces en welke wensen en eisen je hebt met betrekking tot leveranciers. Vervolgens stellen we samen criteria op en maken we een plan van aanpak.

Selecteren leveranciers

Wanneer de criteria helder zijn selecteren we aanbieders die bij jou passen. Door middel van audits brengen we het huidige aantal leveranciers terug, of gaan we op zoek naar nieuwe aanbiedingen. Onze zoektocht gaat desgewenst verder dan Nederland, of zelfs buiten Europa.

Bestellen en bewaken

Nadat we een keuze hebben gemaakt uit de selectie plaatsen we een bestelling. Hierbij zorg ik dat de juiste stappen in het proces worden doorlopen. Daarnaast controleren we of datgene wat is ingekocht, ook daadwerkelijk volgens afspraak is geleverd.

Evalueren

Mijn werk is pas gedaan wanneer jij de ingekochte producten probleemloos kunt inzetten. Tijdens de evaluatie bespreken we samen het verloop van het traject en de samenwerking met de nieuwe leverancier. Tenslotte bekijken we wat er eventueel nodig is om interne processen verder te verbeteren.